skip to Main Content

Actiedag tegen woninginbraken ‘1 dag niet’

Informatieavond

Op donderdag 11 december neemt Herentals deel aan de actiedag tegen woninginbraken. Onder de noemer ‘1 dag niet’ willen het stadsbestuur en de politiezone Neteland, samen met de
bewoners van Herentals, inbrekers een halt toe roepen. Tijdens een infoavond in zaal ’t Hof krijgen bewoners meer uitleg over de buurtinformatienetwerken (BIN’s) en over het gratis diefstalpreventieadvies (DPA) van de stad.

Preventiemarkt

Na de informatieavond kunnen de aanwezigen een preventiemarkt bezoeken met informatie over woningbeveiliging en slachtofferhulp. U komt alles te weten over camerabewaking, alarminstallaties, schaarhekken, traliewerk en kluizen. Op de preventiemarkt is er ook de mogelijkheid om uw fiets te laten graveren.

Extra controleacties

In het kader van de sensibilisatiecampagne doet politie Neteland rond deze periode controleacties op inbraakgevoelige invalswegen in de regio.

Promotie

De stad promoot de actiedag via het stedelijke informatieblad, de lichtkranten in het centrum, de websites van stad en politie, Facebook en Twitter. Er komt ook een anti-inbraakfolder met
preventietips.

Meer informatie:

Dienst Preventie, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50, preventie@herentals.be.

Politiezone Neteland, Molenvest 23, tel.014-24 42 00, info@politieneteland.be

(Initiatief ingediend door Stad Herentals – Politiezone Neteland)

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie