skip to Main Content
info@1dagniet.be Extranet
HerKo zet in op : BIN-werking, sociale media en inbraakpreventieadvies op bouwplan

HerKo zet in op : BIN-werking, sociale media en inbraakpreventieadvies op bouwplan

  Beschrijving : 
  Alle bewoners van de wijk Vrebos krijgen tijdens de week van 1dagniet een uitnodiging in de brievenbus om deel te nemen aan een wijkwandeling met de wijkinspecteur en de diefstalpreventieadviseur van de lokale politiezone.
  De wandeling is een activiteit die in samenwerking met de opstartende BIN Vrebos, wordt georganiseerd. Tijdens de wandeling krijgen bewoners inbraakpreventietips, en kunnen ze de wijkinspecteur en de andere buurtbewoners beter leren kennen. Bij de uitnodiging werd ook preventiemateriaal van 1dagniet ingesloten.

  De bouwheren die van de gemeente Kortenberg of de gemeente Herent een vergunning verkregen om te bouwen of te verbouwen, krijgen tijdens de week van 1dagniet een brief van de politie waarin het aanbod voor een gratis preventieadvies op bouwplan wordt gedaan. De folders speciaal ontworpen voor de bouwheren worden ook aan de loketten van politie en de gemeenten ter beschikking gesteld.

  Verder zet de politiezone ook haar gebruikelijke kanalen in (sociale media, BIN-platformen, infokranten, …) om de preventieboodschap te verspreiden.
  Op vrijdag 27 oktober zorgen we ook voor een verhoogde zichtbaarheid van onze politie-inspecteurs op het terrein.

  De week van 1dagniet is de start van de jaarlijkse wintercampagne van de politiezone HerKo : Samen-tegen-inbraak!
  Tijdens deze campagne worden extra controleacties op het terrein georganiseerd en zullen ook extra preventieacties worden uitgevoerd.

  Organisatie : Politie HerKo (Herent-Kortenberg)

  Facebooktwitter